MORECO Tanácsadó Kft.

Tevékenységek

Társaságunk fő tevékenysége a pénzügyi és gazdasági tanácsadás. Ezen belül az alábbi szolgáltatásokat nyújtjuk ügyfeleinknek:

Üzleti tanácsadás

Társaságunk lehetőséget nyújt gazdálkodó szervezetek működési stratégiájának megalkotása/átalakítása, működési hatékonyságának fejlesztése, továbbá szervezeti folyamatainak átalakítása, a költséghatékonyabb működés kialakítása érdekében. Cégünk egy külső (független) szakértőként, az adott szervezetet kívülről nézve nyújt segítséget, és ad iránymutatást a szükséges szervezeti, és folyamatbeli változások, illetve változtatások meghatározásához.

Mivel az esetek többségében az üzleti siker nem egyetlen terület működésén múlik, a tartósan jó üzleti helyzethez a sok kis részfolyamat maximális hatékonyságára, és összhangjának kialakítására törekszünk. Segítünk a reális üzleti célok és az oda vezető stratégiai terv megfogalmazásában, majd annak megvalósításában pénzügyi, számviteli, jogi és adminisztrációs területen.

Követeléskezelés

A hosszú távú fennmaradás kulcsa a likviditás megőrzése, aminek eszköze a kintlévőségek észszerű és hatékony kezelése. A követeléskezelés elengedhetetlen minden cég életében, ahol a vevők halasztott pénzügyi konstrukcióban fizetnek.

Cégünk jelentős tapasztalatokkal rendelkezik a gazdasági társaságok közötti követelések, illetve a magánszemélyekkel szemben fennálló követelések kezelésében. Célunk megbízóink érdekeit szem előtt tartva az ügyfeleink és vevőik közötti jó partneri kapcsolat fenntartása, továbbá a minél hamarabbi egyezségkötés az ügyfél és az adós között. Tapasztalt kollégáink segítenek a megrendelőinknek abban, hogy nyilvántartsák a kintlévőségeiket, és stratégiát alkossanak a késői fizetés megelőzésére.

Végelszámolás, felszámolás, vagyonfelügyelet, ideiglenes vagyonfelügyelet

Gazdálkodó szervezetek felkérésére társaságunk végelszámolási eljárások lebonyolítására vállalkozik.
A Törvényszékek kijelölése alapján végzett felszámolási eljárásban, csődeljárásban, vagyonrendezési eljárásban a jogszabályokban előirt eljárási rend alapján a hitelezői igények minél magasabb megtérülésére törekszünk.

Üzleti tervezés

A precíz üzleti tervezés nélkülözhetetlen a sikerek eléréséhez, csakúgy, mint a külső pénzügyi források megszerzéséhez. A beruházáshoz szükséges hitelkérelem elbírálásánál alapvető szempont a vállalkozás üzleti terve, amely átfogó felvilágosítást nyújthat a potenciális hitelnyújtóknak a vállalkozás helyzetéről és további piaci lehetőségeiről.

Cégátvilágítás, cégérték megállapítása

Cégátvilágítás és pénzügyi modellezés segítségével megbízható becslést végzünk projektek illetve üzletrészek értékének meghatározására. Ügyfeleink kérésére vállaljuk a teljes vállalatértékelési dokumentáció elkészítését, mely segíthet megalapozott döntést hozni egy vállalati tranzakció során.

Cash-flow és likviditás menedzsment

A pénzügyi modellezéssel kapcsolatos szolgáltatásaink a különféle gazdasági döntések hatásainak és kockázatainak felmérésében és folyamatos felülvizsgálatában támogatják a döntéshozókat. Célunk, hogy a vállalkozások vezetőit, tulajdonosait minél hatékonyabban segítsük a megfelelő döntéseik meghozatalában és vállalkozásaik gazdasági teljesítményének nyomon követésében.

Projektfinanszírozási tanácsadás

Ügyfeleink igényeinek megfelelő, testreszabott finanszírozási struktúrákat alakítunk ki és szervezünk meg.
Ismerjük a pénzügyi szolgáltatók elvárásait, kondícióit, közreműködésünkkel Ügyfeleink optimalizálhatják finanszírozási lehetőségeiket.

  • Finanszírozási stratégiák, pénzügyi konstrukciók kidolgozása
  • Befektető-keresés

Megvalósíthatósági és piaci tanulmányok készítése

A megvalósíthatósági tanulmány elkészítésének célja, hogy megalapozott információval szolgáljon a tervezett projekt életképességéről, valamint megfelelő iránymutatást adjon Ügyfeleinknek a szükséges módosításokról. A tanulmány célja, hogy egy reális elképzeléseken nyugvó, ugyanakkor a kívánt célt legjobban megközelítő megoldást kínáljon Ügyfeleinknek az adott projekt megvalósítására.

Tevékenységek

  • Végelszámolás, Felszámolás
  • Vagyonfelügyelet, Ideiglenes vagyonfelügyelet
  • Megvalósíthatósági és piaci tanulmányok készítése
  • Üzleti tervezés
  • Cégátvilágítás, cégérték megállapítása
  • Cash-flow és likviditás menedzsment
  • Projektfinanszírozási tanácsadás (Finanszírozási stratégiák, pénzügyi konstrukciók kidolgozása, Finanszírozás-közvetítés, Befektető-keresés)